SDB wenst u een fijne en veilige vakantie! Meer info
SDB logo

SDB wenst u een fijne en veilige vakantie!

Omdat we merken dat er wat onduidelijkheid en veel vragen zijn over het terugkeren uit het buitenland en of uw huishoudhulp dan bij uw thuis mag komen poetsen leggen we het hier eventjes uit:

Bij terugkomst van een groene en oranje zone kan je huishoudhulp gewoon langskomen aangezien er geen quarantaine nodig is.

Bij terugkomst uit een rode zone binnen de EU, dan zijn er twee mogelijkheden. Als je gevaccineerd bent moet je niet in quarantaine en is er geen probleem. Indien je niet gevaccineerd bent dien je je te laten testen op de 1ste of 2de dag na terugkomst. Is je test negatief? Dan mag je je quarantaine stopzetten en kan de huishoudhulp terug aan het werk.

Bij terugkomst van een heel hoog risicogebied moet je 10 dagen in quarantaine en je laten testen op dag 1 en 7 na terugkomst, ookal ben je gevaccineerd. Je dient sowieso je quarantaine uit te zitten.

Het is vanzelfsprekend dat uw huishoudhulp niet kan komen als u in quarantaine zit of u ziek bent. Gelieve ons hier steeds van op de hoogte te brengen zodat wij een veilige werkomgeving kunnen garanderen voor onze werknemers.

Alvast bedankt!

Wij wensen u in ieder geval een heel fijne, veilige en gezonde vakantie!